Kosten

Indien van toepassing, werkt mr Jolanda van der Winden, voor particulieren ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand om de toegang tot het recht voor een ieder mogelijk te maken. Ook komt het wel eens voor dat een rechtsbijstandsverzekeraar mr Jolanda van der Winden vraagt een kwestie namens een cliënt op te lossen, als blijkt dat er bij de rechtsbijstandsverzekeraar zelf onvoldoende kennis in huis is om het betreffende geschil goed op te lossen.


Aansprakelijkheid

Indien het een aansprakelijkheidskwestie betreft en u schade heeft geleden, bepaalt de wet dat de aansprakelijke partij de advocaatskosten van de ander moet vergoeden. In dat geval heeft u zelf geen kosten. Indien het voorgaande niet van toepassing is, wordt in de regel op basis van een uurtarief gewerkt.

Veilig en vertrouwd

Bij het bespreken van een juridisch probleem over een paard, heeft u graag een advocaat die u begrijpt, die weet wat er komt kijken bij een succesvolle keuring en aankoop van een paard, paardenziektes en paardengedrag. Het is prettig te maken te hebben met een advocaat die verstand van zaken heeft.

Geluk of ongeluk?

Kennis van zaken is het waar het bij specifieke juridische problemen om gaat. Dit geldt bij uitstek voor geschillen met paarden. U zoekt een advocaat die kennis van het paard combineert met met vaardigheden als advocaat. En zo'n advocaat is mr. Jolanda van der Winden.

Stevig in het zadel

Mr. Jolanda van der Winden kan putten uit een jarenlange ervaring met het oplossen van juridische geschillen met paarden. Hierdoor kan zij rechtzoekende op adequate wijze adviseren en bijstaan bij elk geschil.
 • Een vrouw, zelf ook eigenaresse van een paard, hielp op een dag bij het uit de wei halen van een paard van een ander. Zij nam de merrie aan het halster en leidde deze naar de stal, zoals iedere dag gebeurde in de zomerperiode.
  Vrouw omver gelopen door het paard van een ander
  Meer informatie?
  -
 • Een vrouw had manegelessen gevolgd. Bij aanvang van de lessen had zij een lesovereenkomst ondertekend, waarin de aansprakelijkheid van de manege voor ongevallen werd uitgesloten. De vrouw was geen bijzonder ervaren amazone.
  Manegeklant valt van steigerend paard
  Meer informatie?
  -
 • Drie weken nadat de koper een paard had gekocht, hoorde hij van iemand anders dat die persoon hetzelfde paard enkele maanden eerder hetzelfde ook had willen kopen. Uit een toen uitgevoerde röntgenologische keuring door een dierenarts bleek echter, dat het paard aan hoefkatrolontsteking leed.
  Paard met hoefkatrolontsteking
  Meer informatie?
  -