Advocaat te Paard
Maet Advocaten

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere
036 303 3085

jvanderwinden@maet.nl

De Procedure

Aansprakelijkheid bepalen

Bijna nooit 100% aansprakelijk

Als jouw advocaat stelt Jolanda stelt de eigenaar van het paard aansprakelijk voor jouw letselschade. Advocaat en verzekeraar (namens de eigenaar) stellen samen het percentage van de aansprakelijkheid vast. In de praktijk is de eigenaar namelijk bijna nooit 100% aansprakelijk. Komen zij er niet uit, dan bepaalt de rechter het percentage, in een speciale korte procedure. Jolanda’s kennis van het gedrag van paarden is hierbij al vaker uiterst waardevol gebleken, want de meeste rechters weten weinig van paarden.

Recht op schadevergoeding?

Vaak wel het geval

Mensen denken vaak dat ze geen recht hebben op een schadevergoeding. Ze zijn toch vrijwillig op dat paard gestapt? In de overeenkomst met de manege staat toch dat deze niet aansprakelijk is?

Let op: in de veel gevallen heb je vaak wel recht op een (gedeeltelijke) schadevergoeding.

Hoeveel schadevergoeding?

Afhankelijk van gevolgen

Wat zijn de financiële gevolgen van het letsel? Is volledige genezing mogelijk of hou je blijvende gevolgen over aan het ongeluk? Welke gevolgen heeft dat voor je leven? Kun je (hetzelfde) werk blijven doen? Advocaat te Paard werkt met een vaste groep deskundigen, waaronder medisch adviseurs, arbeidsdeskundigen en onderwijsspecialisten. Zij onderzoeken jouw lichamelijke en economische schade. Op basis daarvan stelt een rekenbureau de schadevergoeding vast.

Waar moet je rekening mee houden?

Langdurige procedures

Een procedure kan jaren duren. De definitieve schadevergoeding kan pas worden vastgesteld, als de gevolgen van het letsel voor je gezondheid en je werk helemaal duidelijk zijn.

Daarom zorgt Jolanda ervoor dat je voorschotbetalingen ontvangt. In deze emotioneel belastende periode kun je rekenen op haar steun. Je kunt erop vertrouwen dat ze er alles aan doet om voor jou het maximale resultaat te bereiken.

De Schadevergoeding

Bestaat uit:

Feitelijke kosten:

Medische voorzieningen, hulpmiddelen, fysiotherapie, enz.

Misgelopen inkomsten:

Een financieel belangrijk onderdeel van de vergoeding.

Smartengeld:

Een vergoeding voor emotionele schade, meestal een bescheiden bedrag.

Geheel Vrijblijvend...

Vragen? Neem contact met ons op!