PROFIEL

Mr Jolanda I. van der Winden is advocaat sinds 1993. Zij heeft haar rechtenstudie gedaan aan de Universiteit van Amsterdam. Direct na haar studie is zij als advocaat begonnen, aanvankelijk bij een kantoor waar zij ook al tijdens haar studie al als assistente werkzaam was.

 

Zij is direct een kostenmaatschap aangegaan met de andere advocaten van het kantoor. Het zelfstandig ondernemerschap trok haar. Met een drietal andere advocaten heeft zij in 1998 Maet Advocaten opgericht.

 

Mr Jolanda I. van der Winden houdt kantoor in Almere en Laren, maar zij adviseert cliënten en procedeert in heel Nederland. Het kantoren in Almere en Laren zijn vestigingen van Maet Advocaten, een landelijk werkend advocatenkantoor met vestigingen in een aantal plaatsen in Nederland.

 

In haar vrije tijd beoefent Jolande van der Winden de paardensport. Zij rijdt dressuurmatig. Ze heeft een KWPN merrie in haar bezit. Omdat zij zelf de paardensport uitoefent, heeft zij veel affiniteit met problemen rondom paarden en is zij bekend met de paardenwereld.

 

Voor meer informatie over Maet Advocaten kunt u hier doorklikken naar www.maet.nl.


VISIE

Hippisch recht bestaat strikt genomen niet. Het recht waar we mee te maken krijgen bij juridische problemen met betrekking tot paarden, komt uit diverse wetboeken en behoort tot meerdere rechtsgebieden. Het is bijvoorbeeld contractenrecht, arbeidsrecht, consumentenrecht of aansprakelijkheidsrecht.


DOELGROEP

De cliëntenkring van mr Jolanda van der Winden bestaat uit kopers en verkopers van paarden, eigenaren van pensionstallingen, manege ruiters die ernstig letsel hebben opgelopen na een val van een paard, eigenaren van paarden die letsel hebben opgelopen nadat dit paard gewond was geraakt door toedoen van een ander, particulieren die een paard hebben verkocht aan een ander en later klachten kregen van de koper over dit paard, hippische bedrijven die geconfronteerd werden met een letselschadeclaim van een klant die van een paard is gevallen, wedstrijdpaardensporters die een paard hebben gekocht dat medisch gezien niet in orde bleek te zijn etc. Kortom; een ieder die met paarden te maken heeft.